Strona główna Tort kibica na zimno bez pieczenia

Tort kibica na zimno bez pieczenia

agnieszkalider - autor przepisu Tort kibica na zimno bez pieczenia offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 782
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Tort kibica na zimno bez pieczenia
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Mój pyszny tort kibica na zimno bez pieczenia z galaretek


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Tort kibica na zimno bez pieczenia - SKŁADNIKI:

  • Galaretka truskawkowa 2 sztuka
  • galaretka agrestowa 1 sztuka
  • galaretka pomarańczowa 1 sztuka
  • galaretka cytrynowa 1 sztuka
  • żelatyna 3 łyżki
  • woda 1/4 szklanki
  • truskawki 20 dkg
  • śmietana 12% duża- 2 opakowania

Tort kibica na zimno bez pieczenia - PRZYGOTOWANIE:

Należy przygotować niezbędne składniki na tort. Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości gorącej wody niż podane jest na opakowaniu i dokładnie rozmieszać galaretki, przelać je do niskich naczyń- miseczek i pozostawić do całkowitego stężenia. Gotowe galaretki można pokroić w kostki różnej wielkości. Przygotować tortownicę okrągłą, wysmarować ją tłuszczem i galaretki włożyć do tortownicy, wymieszać. Rozpuścić w gorącej wodzie żelatynę i ostudzić ją w kąpieli wodnej. Schłodzone śmietany zmiksować dokładnie, dodać do nich rozpuszczoną żelatynę i całość wymieszać bardzo dokładnie. Podzielić powstałą masę na połowę, pierwszą połowę wlać do galaretek i wymieszać od spodu całość tak aby masa dostała się pomiędzy galaretki. Po czym do drugiej części dodać kakao i dokładnie wymieszać, wylać drugą część masy do tortownicy i rozsmarować po wierzchu deseru. Umyć truskawki, przekroić je na połowę i poukładać wedle własnego uznania na wiechu tortu. Włożyć do lodówki na około 2 godziny, po upływie tego czasu, całość zalać galaretką o dowolnym smaku, wylać i równomiernie rozprowadzić po wierzchu deseru. Włożyć do lodówki w celu zupełnego stężenia deseru. Porcjować



Komentarze do Tort kibica na zimno bez pieczenia  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Jajka faszerowane w szynce włoskiej Wielkanocne sakiewki Mini koszyczki z pastą jajeczną
Jajka faszerowane sałatką porową Ciasteczka serduszka przekładane masą krówkową Tarta z czosnkiem niedźwiedzim
Czarne racuszki Zapiekanka z grzybami i ryżem Krem miętowy z mlekiem w proszku
Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem Wiosenna pasta warzywno -serowa
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane