blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Tort kruchy z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Tort kruchy z jeżynami

Składniki:

Tort kruchy z jeżynami

 

 

  • Składniki nadzienia:
  • 35 dag jeżyn,
  • 50 dag jogurtu,
  • 7 dag cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 3 łyżki soku pomarańczowego,
  • otarta skórka z pomarańczy,
  • 9 listków żelatyny.

Sposób przygotowania:

Tort kruchy z jeżynami
Polewę rozpuścić, wymieszać z migdałami i płatkami kukurydzianymi. Odłożyć dwie łyżki, resztę przełożyć do wyłożonej pergaminem foremki i odstawić do lodówki. Jogurt wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, rozpuszczoną żelatyną, sokiem i skórką z pomarańczy. Połową kremu posmarować spód. Jeżyny zmiksować (kilka odłożyć) i wymieszać z pozostałym kremem. Masę jeżynową rozprowadzić na torcie i wstawić do lodówki. Tort udekorować resztą roz-kruszonej polewy i jeżynami.