marysia86

marysia86

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Tort lodowo- bezowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ubitą śmietanę przekładać z pokruszoną bezą.

Tort lodowo- bezowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tort lodowo- bezowy

 

  • Tort bezowy średni
  • Cukier waniliowy
  • 2 śmietan fixy
  • 600-700 ml kremówki
  • Dodatek: kawa cappuccino czekoladowe lub maliny, truskawki, jagody bądź borówki

 

Sposób przygotowania:

Tort lodowo- bezowy
Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy, fixy i dodać 4 łyżki cappuccino (maliny, truskawki, jagody czy borówki). Pokruszyć 1 część tortu bezowego na tortownicę, wyłożyć trochę masy śmietanowej, 2 część tortu bezowego pokruszyć, wyłożyć masę śmietanową i na koniec pokruszyć ostatnią część tortu bezowego. Można tort ozdobić galaretką pokrojoną w kostkę. Włożyć do zamrażarki, wyciągnąć pół godziny przed podaniem.
Tort lodowo- bezowy
Pokruszony krążek bezowy
Tort lodowo- bezowy
Masa śmietanowa
Tort lodowo- bezowy
tort lodowo- bezowy