anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort malinowa lala

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekkie biszkopty i bardzo owocowy krem wyśmienicie się komponują. W razie konieczności masło można zastąpić margaryną.

Tort malinowa lala

Składniki:

Tort malinowa lala

 

  • Biszkopt
  • 8 jaj
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 i 1/2 szkl cukru
  • Masa
  • 500 g masła
  • 300 g cukru pudru
  • 400 g malin
  • 3 galaretki malinowe
  • woda 1/2 szkl
  • Dodatkowo
  • około 500 g masy cukrowej
  • 1 lalka barbie

 

Sposób przygotowania:

Tort malinowa lala
Biszkopt Białka ubić na sztywno z cukrem . Mieszając dodać żółtka oraz przesiany proszek do pieczenia i mąką ziemniaczaną i pszenną. Dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części i wlać do dwóch tortownic o średnicy 20 cm. Upiec w temp. 180 stopni około 40 minut. Masa Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, maliny włożyć do garnka i podgrzewać na małym ogniu z dodatkiem wody gdy się zagotują wsypać sypkie galaretki. Ostudzić kem z masła połączyć z zimnym musem mikserem. Brzegi jednego z biszkoptu zciąć aby tworzyły półkole. Każdy z biszkoptów pokroić na 3 części. Przekładać masą malinową. Na środku tortu wydrążyć dziurę i włożyć w nią lalkę. Udekorować masą plastyczną .

Tagi:

biszkopt