Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Tort malinowy błyskawiczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wielką zaletą tego tortu jest prostota i szybkość wykonania

Tort malinowy błyskawiczny

Składniki:

Tort malinowy błyskawiczny

 

  • 1 gotowy spód biszkoptowy,
  • 3 łyżki cukru,
  • 1 łyżka śmietany,
  • 50 dag sera śmietankowego (potrójnie mielonego)
  • 50 ml ajerkoniaku,
  • 60 dag świeżych malin,
  • 1 łyżka cukru pudru do posypania.

Sposób przygotowania:

Tort malinowy błyskawiczny
Ser utrzeć z cukrem, śmietaną i ajerkoniakiem na gładką masę. (Gdyby masa okazała się za luźna dodać łyżeczkę rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody żelatyny). Biszkopt pokryć masą serową. Maliny umyć i osuszyć. Ułożyć na masie serowej. Wstawić na 30 min do lodówki. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Tagi:

sery ser