Przyjaciółka

Przyjaciółka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Tort naleśnikowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Superzapiekanka i supernaleśnik w jednym. Ten tort naleśnikowy nadziewany mielonym mięsem możesz podać na rodzinny obiad obiad i na imprezę z przyjaciółmi.

Tort naleśnikowy

Składniki:

Tort naleśnikowy

Na naleśniki:

Na farsz:

Sposób przygotowania:

Tort naleśnikowy
1. Z podanych składników przygotuj ciasto, usmaż 11 naleśników.

2. Na kilku łyżkach oleju przesmaż pokrojone w kostkę cebule, dodaj startą na tarce o dużych oczkach marchew, posiekane ząbki czosnku, pomidory.

3. Mięso podsmaż na oleju, włóż do sosu. Dopraw, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, duś, aż sos zgęstnieje.

4. Pokrojoną w półplasterki cukinię podduś na 3 łyżkach oleju, oprósz solą i pieprzem.

5. Jeden naleśnik posyp serem, przykryj go kolejnym naleśnikiem. Tak przygotuj jeszcze trzy pary (w sumie cztery podwójne).

6. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż pierwszy podwójny naleśnik, na nim sos mięsny, ser i znów podwójny naleśnik. W ten sposób ułóż wszystkie podwójne naleśniki kończąc przekładanie sosem mięsnym i serem.

7. Na tej piramidzie połóż pojedynczy naleśnik, cukinię, ser, drugi pojedynczy naleśnik, sos mięsny, ser i ostatni pojedynczy naleśnik. Całość posyp serem.

8. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut w temp. 190 st. C.