Strona główna Tort orzechowy bez nadzienia

Tort orzechowy bez nadzienia

kiwi - Przepis na: Tort orzechowy bez nadzienia offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1064
Tort orzechowy bez nadzienia
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tort orzechowy bez nadzienia


trudność: łatwe
czas:

Tort orzechowy bez nadzienia - SKŁADNIKI:

  • orzechy 40 dag
  • cukier 40 dag
  • miód 2 szkl.
  • białka 7 sztuk
  • skórka z 1 cytryny
  • wafle

Tort orzechowy bez nadzienia - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić z cukrem, dodać miód, otartą skórkę z cytryny i ucierać. Dodać grubo pokrajane orzechy i lekko wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej wafle. Wstawić do letniego piekarnika na 1 i 1/2 godziny w temp 145 stopni C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tort orzechowy bez nadzienia  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Torty
Torcik z jeżynami, mascarpone i bitą śmietaną  Czekoladowy torcik z bobu z sezamem Tort snickers z kokosem
Tort karmelowy z musem waniliowym Tort z musem czekoladowym i wiśniami Torcik cappuccino
Jogurtowy torcik Tort urodzinowy wiśniowo - malinowy Tort śmietanowy z porzeczkami
Red Velvet Cake Tort piłka nożna Tort z karmelem, owocami i orzechami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane