Strona główna Tort orzechowy bez nadzienia

Tort orzechowy bez nadzienia

kiwi - autor przepisu Tort orzechowy bez nadzienia offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1064
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Tort orzechowy bez nadzienia
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tort orzechowy bez nadzienia


trudność: łatwe
czas:

Tort orzechowy bez nadzienia - SKŁADNIKI:

  • orzechy 40 dag
  • cukier 40 dag
  • miód 2 szkl.
  • białka 7 sztuk
  • skórka z 1 cytryny
  • wafle

Tort orzechowy bez nadzienia - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić z cukrem, dodać miód, otartą skórkę z cytryny i ucierać. Dodać grubo pokrajane orzechy i lekko wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej wafle. Wstawić do letniego piekarnika na 1 i 1/2 godziny w temp 145 stopni C.



Komentarze do Tort orzechowy bez nadzienia  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Torty
Tort Dusty "Samoloty" Torcik śmietanowo-kajmakowy na Wielkanoc Biszkoptowy torcik z bananami
Tort czekoladowo - rodzynkowy Tort brzoskwiniowy z mascarpone i czekoladą Tort budyniowy z truskawkami
Helikopter dla Błażejka Tort "Dwa Serca" Tort naleśnikowy na zimno
Lekki wiosenny, fiołkowy tort. Tort Orzechowa brzoskwinka Tort w różyczki
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane