kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Tort orzechowy z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tort orzechowy z marmoladą

Tort orzechowy z marmoladą

Składniki:

Tort orzechowy z marmoladą

 

  • orzechy 20 dag
  • mąka 30 dag
  • cukier 25 dag
  • masło 25 dag
  • żółtka 3 sztuk
  • kakao 5 dag
  • marmolada truskawkowa do przełożenia
  • polewa czekoladowa
  • krem dowolny do dekoracji

Sposób przygotowania:

Tort orzechowy z marmoladą
Orzechy sparzyć, obrać z łupinek i po osuszeniu zemleć. Zagnieść ciasto z wszystkich składników, dobrze wyrobić i upiec 3 placki.Piec ok 15 minut w temp 160 C. Po ostudzeniu posmarować je marmoladą truskawkową i złożyć. Wierzch tortu polać dowolny polewą czekoladową. Ubrać dowolnym kremem.