szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

tort orzechowy z porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny szybki tort orzechowo-porzeczkowy

tort orzechowy z porzeczkami

Składniki:

tort orzechowy z porzeczkami

 

  • 2 opakowania orzechowego kremu do tortów
  • pół szklanki mielonych orzechów laskowych
  • 3 gotowe blaty biszkoptowe
  • 6 łyżek rumu
  • mały słoiczek dżemu z czerwonych porzeczek

 

Sposób przygotowania:

tort orzechowy z porzeczkami
Krem do tortów przygotowac wg. przepisu podanego na opakowaniu, wymieszać go z orzechami laskowymi. Blaty biszkoptów skropić rumem po czym przełożyć je dżemem i 2/3 kremu orzechowego.Resztą kremu posmarować wierzch i boki tortu. Można do dekoracji użyć szprycy cukierniczej. Gotowy tort można udekorować świeżymi porzeczkami czerwonymi i kawałkami orzechów.