marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Tort owocowy z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia tortu

Tort owocowy z kremem

Składniki:

Tort owocowy z kremem

 

  • 40 dag gotowego ciasta biszkoptowego
  • 40 dag mieszanych czerwonych owoców (malin, porzeczek, jeżyn, truskawek, poziomek)
  • 5 dag cukru pudru
  • krem waniliowy z 4 jajek

 

Sposób przygotowania:

Tort owocowy z kremem
Zrobić wcześniej krem waniliowy i odstawić go do wystygnięcia. Umyte owoce oczyścić z szypułek, posypać cukrem pudrem i wstawić na 30 minut do lodówki. Biszkopt przekroić na dwa krążki jednakowej grubości. Dolny krążek ciasta położyć na paterze, (owoce osaczyć, a otrzymanym sokiem skropić ciasto), posmarować grubą warstwą kremu waniliowego, ułożyć na nim połowę owoców, przyłożyć drugim krążkiem ciasta. Ciasto skropić sokiem spod owoców i posmarować (również po bokach) pozostałym kremem. Wierzch tortu przybrać resztą owoców, fajnie smakuje również z bitą śmietaną. Tort włożyć do lodówki aby się schłodził. Smacznego