anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort śmietankowy z kinderkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny i bardzo delikatny krem z kawałkami czekoladek Kinder, jest wspaniałym prezentem dla dzieci bo z reguły uwielbiają te słodkości.

Tort śmietankowy z kinderkami

Składniki:

Tort śmietankowy z kinderkami

Biszkopt

  • 8 jaj
  • 1 1/2 szkl cukru
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 1 budyń śmietankowy

krem

  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/2 l mleka
  • 500 g masła
  • aromat śmietankowy
  • 8 kinderek
  • 250 g cukru pudru

Sposób przygotowania:

Tort śmietankowy z kinderkami
Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę dodać stopniowo cukier i ubić dokładnie. Dodać żółtka oraz mąkę przesianą z budyniem. Wymieszać i upiec w tortownicy o średnicy 28 cm. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i przekroić na 3 części.

Masa Budyń ugotować na mleku. Wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i odrobiną aromatu śmietankowego. Dodać zimny budyń i utrzeć na gładką masę. Odłożyć do.dekoracji,  do reszty wkroić czekoladki i wymieszać.

Kremem przełożyć tort. Odłożonym kremem posmarować górę i boki i udekorować według uznania.