marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tort truskawkowy na zimno.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Część biszkoptów zlep dżemem po 2 sztuki,a resztę rozłożyć dno formy.Wyłożyć owocami,biszkoptami na przemian i zalać masą budyniową.Schłodź.

Tort truskawkowy na zimno.

Składniki:

Tort truskawkowy na zimno.

 

  • 2 opakowania biszkoptów(240 g.),
  • 200 g.brzoskwiń z kompotu,
  • 250 g.truskawek,
  • 50 g.dżemu truskawkowego,
  • 3 opakowania budyniu śmietankowego,
  • 1 l.budyniu,
  • 150 g.drobnego cukru,
  • mięta do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Tort truskawkowy na zimno.
Połowę porcji biszkoptów posklejać dżemem po 2 sztuki,a resztą
wyłożyć dno tortownicy.Pokroić oczyszczone i osączone owoce.Re-
-sztę owoców odłożyć do dekoracji.Budynie rozmieszać w małej
ilości zimnego mleka.Resztę mleka podgrzać,wlać masę budyniową i cukier.Mieszając zagotować.Gdy budyń zgęstnieje,odstawić i mieszając ostudzić.W tortownicy wykładać na przemian budyń,biszkopty sklejone dżemem,truskawki i brzoskwinie.Zalać na koniec budyniem.Tort wstawić do lodówki na powyżej 30 min.Po wyjęciu udekorować miętą i resztą owoców.

Tagi:

biszkopt