ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Tort urodzinowy serce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Ciekawy tort z kremem karpatka, w środku jest bardzo kolorowy dzięki dodaniu barwników do biszkoptów.

Tort urodzinowy serce

Składniki:

Tort urodzinowy serce

Składniki na trzy biszkopty

 

 

  • 1 1/2 szklanki cukru

 

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Pozostałe składniki

  • barwnik zielony, czerwony i żółty

 

  • 2szt Kremu karpatka+mleko i margaryna do kremu jak podano na opakowaniu

 

  • barwnik pomarańczowy do kremu

 

 

  • róże i kwiatuszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Tort urodzinowy serce

Przygotowanie biszkoptów

Tort urodzinowy serce
Podane składniki podzielić na trzy części, przygotować biszkopty

Podane składniki na biszkopty podzielić na 3 części i upiec biszkopt. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, nadal ubijając dodać żółtka. Następnie mąkę zmieszać z proszkiem, wymieszać delikatnie z ciastem. Tak przygotować wszystkie biszkopty.

Dodawanie barwników

Tort urodzinowy serce
Do każdego ciasta dodać barwnik i upiec w 160 C

Do każdego ciasta biszkoptowego na końcu dodać po kolorze barwnika.

Pieczenie biszkoptów

Tort urodzinowy serce
Upieczone biszkopty wyjąć z piekarnika i wystudzić

Tak powstałe biszkopty piec po 15 minut w 160 C po czym pozostawić do wystygnięcia.

Przygotowanie kremu

Tort urodzinowy serce
Przygotować krem karpatka, przełożyć biszkopty

Kremy karpatka przygotować tak jak podano w przepisie na opakowaniu. Jednym przełożyć biszkopty.

Barwienie kremu

Tort urodzinowy serce
Drugi krem zabarwić na pomarańczowo

Następnie drugi krem zabarwić na pomarańczowo, po czym odłożyć trochę i wymieszać dokładnie z kakao i odłożyć do dekoracji.

Dekoracja

Tort urodzinowy serce
Posmarować wierzch i boki tortu

Posmarować wierzch i boki tortu.

Chłodzenie

Tort urodzinowy serce
udekorowany tort schłodzić i pokroić

Udekorowany tort schłodzić po czym można pokroić.


Tagi:

tort ciasto