Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Tort w wielkim mieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

przepyszny wielosmakowy tort

Tort w wielkim mieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort w wielkim mieście

 

  • Biszkopt jasny:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Biszkopt ciemny:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyzki kakao
  • Biszkopt orzechowy:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki mielonych orzechów
  • 3 łyżka maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 2 kostki Kasi
  • Cytryna
  • 2 lyżki kawy
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1/3 szklanki wody
  • Wiśnie z nalewki do dekoracji
  • Mielone orzechy do posypania

 

Sposób przygotowania:

Tort w wielkim mieście
Biszkopt jasny:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt ciemny:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt orzechowy:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem oraz orzechy. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Kawę zaparzyć. Kasię ucierać ok. 20 minut z cukrem pudrem na puch. Do połowy dodać sok wyciśnięty z cytryny i wymieszać, do drugiej połowy kawę i zmiksować.
Przełożenie: biszkopt orzechowy+ masa kawowa+ biszkopt ciemny + masa cytrynowa+ biszkopt jasny+ masa ciemna i dekoracje z masy jasnej i wiśni
Część masy musimy pozostawić do posmarowania boków tortu, które następnie obsypujemy orzechami.
Tort w wielkim mieście
do masy dajmey kawe normalna, anie rozpuszczalna
Tort w wielkim mieście
biszkopty mozemy nasaczyc ponczem przygotowanym z wodki
Tort w wielkim mieście
jesli biszkopty sa za wysokie mozemy sciac gore
Tort w wielkim mieście
kazdy biszkopt mamy w innym kolorze i smaku