anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort z czarną porzeczką

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smak jedyny w swoim rodzaju Dekoracje staram się przygotowywać samą z masy cukrowej. Polecam ten pyszny torcik.

Tort z czarną porzeczką

Składniki:

Tort z czarną porzeczką

 

  • 10 jaj
  • 2 szkl cukru
  • 2 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 500 g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 1 czekolada gorzka
  • 5 żółtek
  • 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki
  • 500 g masy cukrowej

Sposób przygotowania:

Tort z czarną porzeczką
Jaja wbić do misy i zasypać cukrem ubić mikserem na jednolitą masę. Do masy z jaj dodać proszek i obie mąki wymieszać i upiec w tortownicy 26 cm. w temperaturze 180 stopni około 1 godziny, wystudzić i pokroić na 4 części. Cukier puder dać do miski dodać żółtka i czekoladę ubić na parze i wystudzić. Masło utrzeć dodać masę ubitą na parze oraz dżem i wymieszać. Masa przełożyć biszkopty i udekorować tort. 

Tagi:

czekolada