Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Tort z mleczną pianką i brzoskwiniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki i prosty tort, który chyba każdy umiałby przygotować

Tort z mleczną pianką i brzoskwiniami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tort z mleczną pianką i brzoskwiniami

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0,5 l śmietany 30%
  • 1 galaretka cytrynowa
  • Puszka brzoskwiń
  • czekolada

 

Sposób przygotowania:

Tort z mleczną pianką i brzoskwiniami
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół. Galaretke przygotowac w połowie podanej wody. Schłodzić. Gdy będzie tężejąca ubić śmietanę i wlać galaretkę. Zmiksować. Brzoskwinie pokroić w cienkie paseczki. Biszkopty przełożyc masą, na wierzh i boki również posmarować masą. Ulożyc brzoskwinie o posypac czekoladą.
Tort z mleczną pianką i brzoskwiniami
Jeśli uzyjemy gaalretki w innym kolorze tort bedzie weselszy i kolorowszy
Tort z mleczną pianką i brzoskwiniami
Wierzch mozna posypac takze bakaliami czy innymmi dodatkami w zalezności co kto lubi