p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Tortilla Benus z indykiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mimo, że poszłam na łatwiznę, gdyż użyłam gotowej tortilli, to cały wkład do niej zrobiłam sama

Tortilla Benus z indykiem i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tortilla Benus z indykiem i warzywami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tortilla Benus z indykiem i warzywami
Każdą tortillę smarujemy 2 łyżkami sosu z czosnkiem i koperkiem z przepisu http://gotujmy.pl/sos-z-czosnkiem-i-koperkiem-do-tortilli,przepisy,99559.html układamy na niej smażone mięso z indyka: mięso z indyka drobno pokroić, dodać przyprawy i oliwę, wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki,następnie smażyć do miękkości. Na każdej tortilli kładziemy liść sałaty, zestaw warzywny: Cebulę kroimy w piórka, doprawiamy pieprzem i mieszamy z łyżką oliwy. Małe ogórki konserwowe i ogórek świeży kroimy w plasterki i również doprawiamy pieprzem. Pomidory kroimy w plastry i również doprawiamy pieprzem. Tortille zwijamy i spinamy wykałaczką aby się nie rozpadała tortilla.
Tortilla Benus z indykiem i warzywami
każdą tortillę smarujemy sosem z czosnku i koperku
Tortilla Benus z indykiem i warzywami
doprawione mięso z indyka smażymy na patelni do miękkości
Tortilla Benus z indykiem i warzywami
Wszystkie składniki kroimy osobno i rozkładamy do oddzielnych miseczek