Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Tortilla ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wielokolorowe danie z ziamniaków

Tortilla ziemniaczana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortilla ziemniaczana

 

 

Sposób przygotowania:

Tortilla ziemniaczana
Ziemniaki obrac i pokroić w grub plasterki. Podsmażyć na oleju aż się zarumienią. Cebulę i szczypiorek pokroic drobno. Paprykę pokroic na paski. Jajka roztrzepać z miseczce i lekko je posolić. Na patelnię wrzucić fasolę, cebulę, szczypiorek i paprykę. Wymieszać i chwilę dusic pod przykryciem. Przemieszać i zalac roztrzepanymi jajkami. Przykryć i dusić kilka minut aż wszystko ładnie się zetnie,a jaka połączą składniki. Podawać w kawałkach jak pizzę.
Tortilla ziemniaczana
cebule kroimy na male kawalki, szczypiorek tak samo
Tortilla ziemniaczana
ziemniaki kroimy na dosc grube plasterki
Tortilla ziemniaczana
ziemniaki podsmazamy na oleju az beda zlote
Tortilla ziemniaczana
calosc zalewamy jajkami i juz nie mieszamy