Toskańskie śniadanko

Toskańskie śniadanko na zielonej trawie, czyli przenieśmy się do Włoch!

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Toskańskie śniadanko
Składniki, które pozwolą nam się cieszyć idealnym toskańskim śniadaniem:

- szynka sezonowana włoska,
- sery, włoskie kilka rodzajów,
- zielenina,
- dobra toskanska oliwa,
- ocet balsamiczny z Modeny,
- świeża ciabata lub bagietka,
- sól,pieprz do smaku,

Szynkę najlepiej sezonowaną, kroimy w cieniutkie plasterki i układamy na talerzu, kilka rodzajów żółtego sera również kroimy na grubsza kawałki dekorując kolejny talerz. Do miasteczkiem nalewamy dobrej oliwy, doprawiamy pieprzem, solą, octem balsamicznym, świetna oliwa z dodatkami posłuży do maczania kromek z ciabaty. Zieleninę układamy na stolę i rozpoczynamy ucztę.