lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Tost mięsny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mojego przepisu czas przygotowania tej potrawy wynosi ok. 25 minut.

Tost mięsny

Składniki:

Tost mięsny

 

  • natka pietruszki
  • 5 plastrów żółtego sera
  • 5 plastrów pasztetu
  • 5 jajek
  • 5 kromek chleba tostowego
  • 40 gram masła

Sposób przygotowania:

Tost mięsny
Na samym początku na patelni rozgrzewamy 20 gram masła i wbijamy jajka. Następnie smażymy je jak na sadzone, po usmażeniu zdejmujemy z patelni.Koleino na patelni rozgrzewamy pozostałe masło i opiekamy na nim chleb tostowy z obu stron na złoty kolor.Potem na upieczonych grzankach układamy plastry pasztetu i ser żółty.Pod koniec naszej pracy kładziemy nasze sadzone jajka na pasztet i dekorujemy natką pietruszki.