iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tost z jesiennymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tost z jesiennymi warzywami

Tost z jesiennymi warzywami

Składniki:

Tost z jesiennymi warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Tost z jesiennymi warzywami
Masło mieszamy dobrze z solą i wyciśniętym czosnkiem .Bakłażana ,kabaczka i paprykę myjemy.Chlebek tostowy smarujemy masłem z roztartym czosnkiem . Smażymy na patelni grillowej lub pieczemy w piekarniku . Bakłażana kroimy w plasterki potem jeszcze na pół. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy w półplasterki .Cebule kroimy w piórka .Paprykę w paseczki . warzywa smażymy na odrobinie masła. Następnie dolewamy pomału bulion warzywny ,zęby warzywa się udusiły . Doprawiamy pieprzem . Odparowujemy wodę z warzyw . Gotowe warzywa nakąłdamy na ciepłe tosty i ozdabiamy listami lucerny .Podajemy na ciepło