misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Tost z salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczywo zrumienić w tosterze.....

Tost z salami

Składniki:

Tost z salami

 

  • 2 kromki pieczywa razowego
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
  • 15 g salami
  • 2 pomidory
  • 100 g twarożku
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • odrobina octu balsamicznego
  • klika liści rukoli

Sposób przygotowania:

Tost z salami
Pieczywo zrumienić w tosterze lub piekarniku. Orzeszki piniowe wrzucić na sucha patelnię, zrumienić, ciągle mieszając. Salami pokroić w kosteczkę. Pomidory drobniutko posiekać. Twarożek utrzeć na gładką masę. Dodać salami, parmezan, pomidory i orzeszki piniowe. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i octem balsamicznym. Na jednej kromce pieczywa ułożyć liście rukoli i pastę twarogową, przykryć drugą kromką. Tost przekroić po przekątnej. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Tagi:

tarta pieczywo