katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Tostowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Można je podgrzać w piekarniku, ale gdy ciepłe składniki jest to niekonieczne.

Tostowe hamburgery

Składniki:

Tostowe hamburgery

 

Sposób przygotowania:

Tostowe hamburgery
Kromki chleba obsmażyć na patelni. Jeśli są zbyt duże wyciąć krążki wielkości kotleta. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Pomidora umyć, pokroić w plastry. Ogórki pokroić wzdłuż ogórka na plastra. Pieczarki obrać, pokroić w duże plastry, przesmażyć na maśle. Posolić. Kotlety jeśli zimne, podgrzać i ułożyć na kromkach chleba. Na kotlet kładziemy ser i pieczarki, szczyptę cebuli, ogórki, majonez, pomidor, szczypta cebuli, sól, pieprz i ketchup. Kolejność można zmieniać. Przykrywamy kromką chleba.