LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Tosty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Są fantastyczne na śniadanie, kolację... spotkanie ze znajomymi.

Tosty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tosty

 

  • pieczywo tostowe (chleb lub bulki)
  • masło
  • salami (szynka lub inna wędlina) w plastrach
  • cebula pokrojona w krążki
  • pomidor pokrojony w plastry
  • ser tostowy lub żółty w plastrach

Sposób przygotowania:

Tosty
Kromki pieczywa (w parach) delikatnie posmarowac masłem. Na jedą częśc układamy wędlinę, na nią krążki cebuli i pomidora. Nakryc plastrem sera i przykryc drugą kromką pieczywa. Wstawic do opiekacza. Piec na złoto. Podawac z keczupem, musztardą, sosem curry, majonezowym, jak kto lubi.
Tosty
Posmarowanie tostów masłem i przygotowanie nadzienia.
Tosty
Przykrycie plastrem sera tostu z salami i innymi dodatkami.
Tosty
Nakryty tost z salami i dodatkami wstawiony do opiekacza.