migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Tosty czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tościki na śniadanko które często u nas goszczą w okresie jesienno-zimowym

Tosty czosnkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty czosnkowe

 

  • 1 chleb tostowy (22 kromki)
  • mało lub margaryna do smarowania
  • 11 plasterków szynki
  • 11 plasterków żółtego sera
  • 6-7 dużych ząbków czosnku

Sposób przygotowania:

Tosty czosnkowe
Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki. Kromki chleba tostowego posmarować masłem lub margaryną. Na jednej kromce położyć plaster wędliny, plaster żółtego sera oraz 3-4 plasterki czosnku. Przykryć druga kromką. Gotowe tosty opiekać w opiekaczu na złoty kolor.
Tosty czosnkowe
Etap 1 Kromki chleba tostowego posmarować masłem lub margaryną
Tosty czosnkowe
Etap 2Na jednej kromce położyć plaster wędliny, plaster żółtego sera
Tosty czosnkowe
Etap 3 Na serze ułożyć plasterki czosnku
Tosty czosnkowe
Etap 4 Gotowe tosty opiekać w opiekaczu na złoty kolor