Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Tosty w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty w panierce z bułki tartej, smażone na patelni to ciekawa przekąska na zbliżającego się Sylwestra.

Tosty w panierce

Składniki:

Tosty w panierce

 

Sposób przygotowania:

Tosty w panierce

Przygotowanie tostów

Tosty w panierce
Kromki chleba posmarowane masłem z ułożonymi składnikami

Kromki chleba tostowego od strony środkowej posmarować masłem. Na jednej kromce (na maśle) ułożyć, salami, ser oraz pomidora suszonego. Przykryć drugą kromką - od strony posmarowanej masłem. Docisnąć.

Przygotowanie składnikow

Tosty w panierce
Przygotowane rozbełtane jajka oraz bułka tarta

Przygotować: na jednym talerzu rozbełtane jajko, na drugim - bułkę tartą.

Obtaczanie w jajku

Tosty w panierce
Obtaczanie złożonych kanapek w rozbełtanym jajku

Złożone kanapki obtaczać z każdej strony najpierw w jajku.

Obtaczanie w bułce

Tosty w panierce
Obtaczanie złożonej kanapki w bułce tartej

A następnie w bułce tartej.

Smażenie tostów

Tosty w panierce
Smażenie na patelni na złocisty kolor

Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor.

Podanie tostów

Tosty w panierce
Gotowe smażone tosty w panierce

Podawać na ciepło.