iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tosty z brzoskwiniami i powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tosty z brzoskwiniami i powidłami śliwkowymi

Tosty z brzoskwiniami i powidłami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tosty z brzoskwiniami i powidłami

 

  • 4 brzoskwinie
  • 1/2 opakowania chleba tostowego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru
  • powidła śliwkowe

 

Sposób przygotowania:

Tosty z brzoskwiniami i powidłami
Chleb tostowy wkładamy do tostera i robimy tosty. Brzoskwinie myjemy osuszamy i kroimy na cząstki. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier i wkładamy kawałki brzoskwiń - lekko podsmażamy uważając aby cukier nie spalił się . Ciepłe brzoskwinie wraz z masełkiem nakąłdamy na ciepłe tosty. Dekorujemy powidłami śliwkowymi. Podajemy an ciepło.
Tosty z brzoskwiniami i powidłami
Na patelni na masełku i cukrze podsmażamy brzoskwinie

Tagi:

chleb tosty