Tosty z masłem orzechowym i bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Banan i masło orzechowe to połączenie wręcz doskonałe, więc chrupiące tosty z ich dodatkiem okazały się hitem na podwieczorek.

Tosty z masłem orzechowym i bananem

Składniki:

Tosty z masłem orzechowym i bananem

 

  • 16 kromek chleba tostowego
  • 3 banany
  • ok. 16 łyżeczek masła orzechowego (może być więcej lub mniej w zależności od konsystencji)
  • miód do podania

Sposób przygotowania:

Tosty z masłem orzechowym i bananem
Banany obieramy ze skórki i kroimy w plastry.

Wszystkie kromki chleba tostowego smarujemy masłem orzechowym, na czterech układamy pokrojone kawałki bananów i przykrywamy pozostałymi kromkami masłem orzechowym do środka.

Tak przygotowane "kanapki" opiekamy na rumiano w rozgrzanym opiekaczu/sandwichu.

Po wyciągnięciu z opiekacza tosty polewamy miodem.