ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Tosty z pasztetem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska na gorąco, z pasztetem i z oliwkami.

Tosty z pasztetem i oliwkami

Składniki:

Tosty z pasztetem i oliwkami

 

  • 6 kromek pieczywa tostowego
  • pasztet pieczony
  • oliwki zielone bez pestek
  • oliwko czarne bez pestek
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Tosty z pasztetem i oliwkami
Pasztet kroimy na plastry. Na każdej kromce układamy po jednym plasterku i rozsmarowujemy. Oliwki czarne i zielone kroimy w krążki (ilość jednych i drugich zależy od naszych osobistych upodobań). Pokrojone oliwki układamy na tostach. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Tosty pieczemy ok 10-15 minut. Podajemy gorące, przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!!