Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Tosty z patelni na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie, smaczne, dobre na syndrom dnia poprzedniego:)

Tosty z patelni na ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z patelni na ostro

 

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 plasterki pomidora
  • 4 plasterki szynki
  • 8 plasterków sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • odrobina sosu tabasco
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Tosty z patelni na ostro
Z podanych składników zrobimy 4 tosty. Kromki chleba poparować po 2, na jednej układać kolejno: plasterek sera żółtego, plasterek szynki, odrobina sosu tabasco (lekko rozsmarować), plasterek pomidora, sól, świeżo mielony pieprz, plasterek sera żółtego. Całość przykrywamy drugą kromką. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy tosty z obu stron na złoty kolor. Smażymy pod przykryciem. Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym.
Tosty z patelni na ostro
Na kromkę chleba tostowego kładziemy plasterek żółtego sera
Tosty z patelni na ostro
Na ser kładziemy pozostałe składniki i przyprawy
Tosty z patelni na ostro
Opiekamy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Pod przykryciem
Tosty z patelni na ostro
Tosty można podawać również z samym keczupem