szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Tosty z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupiąca propozycja na leniwe śniadanie,tosty zapiekane z serem, pieczarkami i z ziołowym masłem, a do tego kubek ciepłej kawy z mlekiem:)

Tosty z pieczarkami

Składniki:

Tosty z pieczarkami

 

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 6 plastrów sera tostowego
  • 6 pieczarek
  • masło
  • przyprawa ziołowa do masła
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki lub tymianek

Sposób przygotowania:

Tosty z pieczarkami
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w półplastry. Przesmażamy na rozgrzanym maśle, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni.

Kromki chleba tostowego układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut. Gdy dół tostów będzie chrupiący odwracamy je na drugą stronę, smarujemy delikatnie masłem i posypujemy ziołową przyprawą do masła.

Na każdej grzance układamy po plastrze sera, a na ser przekładamy przesmażone pieczarki. Zapiekamy dalej w piekarniku, aż ser zacznie się rozpuszczać.

Na wierzchu możemy posypać posiekaną natką pietruszki lub tymiankiem.