Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Tosty z sardynkami wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tosty z sardynkami to moja propozycja na śniadanie lub na kolacje. Proste w wykonaniu, a do tego super smaczne :-)

Tosty z sardynkami wg Megg

Składniki:

Tosty z sardynkami wg Megg

 

  • chleb tostowy
  • masło
  • cebula
  • szczypiorek
  • ser żółty
  • puszka sardynek w sosie pomidorowym

Sposób przygotowania:

Tosty z sardynkami wg Megg
Chleb tostowy posmarować masłem. Sardynki w sosie pomidorowym przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem na jednolitą papkę. Cebulę obrać i drobniutko posiekać, a następnie wymieszać z rybą i posmarować tosty. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim przygotowane tosty. Całość zapiekać w piekarniku w temp. 180 st, aż tosty będą chrupiące, a ser się roztopić. Gotowe tosty podawać na ciepło polane ketchupem i posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.