Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Tosty z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Odmiana śniadaniowych tostów.

Tosty z wątróbką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z wątróbką

 

  • 10 kromek chleba tostowego
  • 6 jajek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 5 wątróbek z kurczaka
  • przyprawa kurczak grillowany - wg uznania
  • mąka do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Tosty z wątróbką
Oczyszczone wątróbki obtoczyć w mące, oprószyć solą, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju na rumiano z obu stron. Jajka rozbełtać i doprawić solą, pieprzem i odrobiną przyprawy do kurczaka. Maczać w nich kromki chleba tostowego i kłaść na rozgrzany olej. Tosty smażyć na rumiano z obu stron. Na każdym toście położyć po kawałku usmażonej wątróbki i polać dowolnym sosem.
Tosty z wątróbką
Obtoczona w mące i przyprawiona usmażona wątróbka drobiowa.
Tosty z wątróbką
Rozbełtane jajka doprawione solą pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Tosty z wątróbką
Kromki chleba tostowego zamoczone w jajku.
Tosty z wątróbką
Francuskie tosty usmażone na rozgrzanym oleju na rumiano.