Strona główna Tradycyjna babka czekoladowa

Tradycyjna babka czekoladowa

Babki « poprzedni | następny »
tomasz1988

Mistrz Kuchni
Przepisy: 220
Tradycyjna babka czekoladowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smakowita babka czekoladowa


trudność: trudne
czas:

Tradycyjna babka czekoladowa - SKŁADNIKI:

Tradycyjna babka czekoladowa - PRZYGOTOWANIE:

Żółtka z czekoladą ubijać łyżką przez 1/2 godzinny, a następnie wsypać cukier i mąkę i w dalszym ciągu obijać przez 1/2 godzinny. Wlać rozdrobnione geste drożdże i jeszcze obijać 1/2 godzinny . Wylać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułeczką do 1/3 wysokości, a gdy podrośnie dwukrotnie, wstawić do gorącego pieca na godzinę. Po wyjęciu z pieca wyjąć gorącą babkę z formy i ułożyć na czymś miękkim (często obracając, żeby się nie zależała).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tradycyjna babka czekoladowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Babki
Babka piaskowa w łatki  Babka na białkach z żurawiną Babka drożdżowa
Babka tulipan zakreconej Babka  piaskowa Keks królewski z bakaliami
Śmietankowa babka z jabłkiem i rodzynkami Babka pomarańczowa Ciasto trójkolorowe
Babka kakaowa Eli Babka drożdżowa Kawowa babka na Wielkanoc

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane