Strona główna Tradycyjna kanapka

Tradycyjna kanapka

aninka - Porady kulinarne: Tradycyjna kanapka

Mistrz Kuchni
Artykuły: 69
zdjęcia: 1 z 1
Tradycyjna kanapka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Z czego powinna składać się tradycyjna kanapka na drugie śniadanie?


Doskonałą przekąską na drugie śniadanie są kanapki. Kanapka powinna dostarczać dużo energii oraz wielu składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tradycyjna kanapka powinna składać się z: 1) Pieczywa - preferowane jest pieczywo pełnoziarniste, bogate w węglowodany złożone, witaminy z grupy B oraz magnaz. 2) Smarowidło - miksy oraz margaryny zawierają roślinne oleje wspomagające pracę mózgu. 3) Ser żółty - dostarcza białka i wapnia wzmacniającego kości. 4) Wędlina lub mięso - to źródło białka. Najlepiej wybierać chude wędliny lub plastry pieczonego kurczaka. 5) Warzywa - nadają soczystość i dostarczają cennych witamin oraz błonnika. Doskonale na kanapki nadaje się sałata oraz plasterki ogórka lub pomidora.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Tradycyjna kanapka  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane