Strona główna Tradycyjna mizeria domowa

Tradycyjna mizeria domowa

mycha

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 3
Tradycyjna mizeria domowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki, prosty, bardzo smaczny dodatek do obiadu :)


trudność: łatwe
czas:

Tradycyjna mizeria domowa - SKŁADNIKI:

Tradycyjna mizeria domowa - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki myję dokładnie pod bieżącą wodą, obieram ze skórki i kroję na cienkie plasterki. Przekładam plasterki ogórków do miseczki. Oprószam solą i odstawiam, po chwili odlewam z ogórków sok. Cytrynę sparzam, wyciskam sok z połowy cytryny. Koperek myję, osuszam i bardzo drobno siekam, dodaję do poszatkowanych ogórków. Mieszam wszystko ze śmietaną, sokiem z cytryny, doprawiam na koniec do smaku cukrem i pieprzem. Mizerię podaję jako dodatek do obiadu. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona, wyjęta prosto z lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tradycyjna mizeria domowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sałatkowy mix z awokado Śledzie w sosie musztardowym Naleśniki z japońskim nadzieniem
Makaronowa zapiekanka a la meksikana Surówka z pora i jabłka Sałatka makaronowa na słodko
 Przekładaniec Agi Deser kawowy z bitą śmietaną Grzebyki z truskawkową konfiturą
Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy Sernik potrójnie chałwowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane