szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Tradycyjne mielone mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Takie kotlety mielone koniecznie z wymoczona kajzerką zawsze robi moja mama i dla mnie to tradycyjny ich smak.

Tradycyjne mielone mojej mamy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjne mielone mojej mamy

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 kajzerka - najlepiej czerstwa
  • olej do smażenia
  • 1 jajko
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa do mielonego
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Tradycyjne mielone mojej mamy
Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Bułkę moczymy w wodzie lub mleku i dokładnie odciskamy. Do mięsa dodajemy cebule, odciśniętą bułkę, wbijamy jajko oraz dodajemy przyprawy. Z całości wyrabiamy zwarta mase i formujemy z niej kotlety. Panierujemy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Tradycyjne mielone mojej mamy
Do mięsa mielonego dodajemy odciśnięta bułkę
Tradycyjne mielone mojej mamy
dodajemy pokrojona drobno obraną cebulkę
Tradycyjne mielone mojej mamy
dodajemy jajko i wszyskie przyprawy do smaku
Tradycyjne mielone mojej mamy
formujemy kotlety i smazymy z obu stron na oleju