Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Tradycyjny gulasz wołowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetne danie w smaku polecam

Tradycyjny gulasz wołowy

Składniki:

Tradycyjny gulasz wołowy

 

  • 1 kg wołowiny na gulasz
  • 1/4 szklanki oleju
  • 4 ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1 cebula cienko pokrojona
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 25 dag małych pieczarek
  • 3 szklanki wywaru wołowego
  • 1/4 szklanki pasty pomidorowej
  • 1 łyżeczka sosu czosnkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • czarny pieprz
  • papryka
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Tradycyjny gulasz wołowy
mięso okroić z tłuszczu pokroić w kostkę rozgrzać olej dodać warzywa i smażyć przez 3 minuty włożyć mięso i przyrumienić je dodać pastę sos i przyprawy zagotować następnie zmniejszyć ogień i wolno gotować przez 3 godziny