iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Triffle po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

To moja wersja angielskiego deseru,wyśmienite na gorące popołudnia do kawy.

Triffle po mojemu

Składniki:

Triffle po mojemu

 

  • Biszkopty
  • 2-3 galaretki owocowe
  • 2 budynie waniliowe
  • 10 dkg rodzynek
  • 10 dkg orzechów włoskich
  • 1 puszka owoców (najlepiej mix owoców egzotycznych)
  • śmietana w spray-u
  • kawałek mlecznej czekolady
  • mleko (potrzebne do budyniu)

 

Sposób przygotowania:

Triffle po mojemu
Biszkopty pokruszyć na większe kawałki do przezroczystej miski (jeśli ktoś lubi i deser będzie tylko dla dorosłych biszkopty można nasączyć likierem owocowym)dodać sparzone rodzynki i pokrojone na mniejsze kawałki orzechy,wymieszać.Wg przepisu na opakowaniu przygotować galaretki (ja dodaję po 50 ml.wody mniej na każdą paczkę).Owoce z puszki odsączyć i wysypać na biszkoptach,zalać przestudzoną jeszcze płynną galaretką,odstawić do lodówki do stężenia.Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu.Mocno przestudzony budyń wylać na biszkopty i galaretkę,wstawić do lodówki na ok 1/2 godz..,następnie całość przykryć bitą śmietaną i na wierzch zetrzeć czekoladę.SMACZNEGO!!!