TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Trociniak z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto ładnie się prezentuje i wybornie smakuje.

Trociniak z brzoskwiniami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Trociniak z brzoskwiniami

 

  • Ciasto:

 

 

  • Masa brzoskwiniowa:

 

 

  • Krem:

 

 

  • Posypka kokosowa:

 

  • opakowanie wiórków kokosowych
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Trociniak z brzoskwiniami
Biszkopt: Jajka ubić z cukrem po czym stale ubijając dodać mąkę z proszkiem. Piec w 170 stopniach około 30 minut. Krem: Z 1/2 litra mleka odlać 1/2 szklanki i rozpuścić w nim obie mąki, resztę mleka zagotować z cukrami.Wlać mleko z mąką i wszystko zagotować.Gdy masa ostygnie utrzeć ją z margaryną.W litrze gorącej wody rozpuścić galaretki i ostudzić. Biszkopt posmarować połową kremu, rozłożyć pokrojone brzoskwinie i wylać gęstniejącą galaretkę, na niej rozsmarować resztę kremu, następnie zrobić posypkę.Należy uprażyć na maśle wiórki kokosowe z cukrem, ostudzić je i rozłożyć posypkę na cieście. Przechowywać w lodówce.
Trociniak z brzoskwiniami
Biszkopt potrzebny do tego cista jest już upieczony:)
Trociniak z brzoskwiniami
Ciasto jest w trakcie pieczenia w piekarniczku.Koniec etapu:)
Trociniak z brzoskwiniami
Cisto jest już gotowe do jedzenia.Wygląda wspaniale:)