Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Trójkolorowe puree

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczne puree z dodatkami

Trójkolorowe puree Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Trójkolorowe puree

 

Sposób przygotowania:

Trójkolorowe puree
Marchewki myjemy i gotujemy wraz ze skórką w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzone marchewki strugamy, kroimy na mniejsze kawałki i przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miekkości. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i gorące przeciskamy przez praskę. Do miski przekładamy masło, marchewkę i posiekany koperek (ja miałam mrożony) - całość przykrywamy przeciśniętymi ziemniakami, lekko solimy i pieprzymy do smaku, po czym dokłądnie mieszamy do czasu aż masło całkiem się rozpuści. Puree podajemy do drugiego dania.
Trójkolorowe puree
marchewki przeciskamy przez praskę do ziemniaków.
Trójkolorowe puree
Do miski przekładamy masło, marchewkę i posiekany koperek .
Trójkolorowe puree
całość przykrywamy przeciśniętymi ziemniakami.