ankaxxx91

ankaxxx91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 89]

Trot- biszkopt orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Porcja na jedno kółko biszkoptowe

Trot- biszkopt orzechowy

Składniki:

Trot- biszkopt orzechowy

 

  • 25 dkg orzechów włoskich
  • 5 jaj
  • 3/4 szkl cukru
  • 2 łyzki tartych lub zmielonych biszkoptów
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Trot- biszkopt orzechowy
Powtórzyć to samo na drugie kółko- te same porcje. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć orzechy z biszkoptami, żółtkami, proszkiem do pieczenia- wymieszać, dodać ubitą pianę z białek - wymieszać. Masę wlać do wysmarowanej, wyłożonej tortownicy, piec jak biszkopt. Jedno kółko wysmarować dżemem, posmarować kremem kakaowym lub kawowym, nałożyć drugie kółko, lekko posmarować, oblać polewą czekoladową, posypać orzechami lub kokosem.

Tagi:

biszkopt tarta