katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Trufelki słodkie kuleczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy zostaje kawałek biszkoptu albo innego ciasta zawsze możemy go wykorzystać i przygotować smaczne kuleczki.

Trufelki słodkie kuleczki

Składniki:

Trufelki słodkie kuleczki

 

  • biszkopt 1/2 dużej blachy
  • masło ok 1/2 kostki
  • czekoladowy krem 2-3 łyżki
  • miód 2 łyżki
  • kakao ok2 łyżki
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Trufelki słodkie kuleczki
Biszkopt albo inne ciasto lekko podsuszamy a następnie rozkruszamy. Do rozkruszonego ciasta dodajemy miód, krem czekoladowy i masło. Można dodać dowolny aromat ale niekoniecznie. Wszystkie składniki ucieramy pałką albo dobrze mieszamy łyżką. Masa powinna dać się formować.Z masy formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Gęstość masy regulujemy potrzebnymi składnikami kakao, biszkoptem czy kremem albo masłem. Przygotowane z masy kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych i schładzamy.

Tagi:

biszkopt