Trufle di Ole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne trufle, stanowią świetny dodatek do kolacji.

Trufle di Ole

Składniki:

Trufle di Ole

 

  • 100 ml śmietany kremówki 36 %
  • 2 tabliczki czekolady mlecznej
  • wiórka kokosowe
  • płatki migdałowe
  • orzeszki arachidowe
  • kakao

 

 

Sposób przygotowania:

Trufle di Ole
1. Połam czekoladę na kostki. 2. Wrzuć kostki do garnka i zalej śmietaną. 3. do tych składników można dodać orzeszki arachidowe i migdały. 4. Składniki rozpuszczaj na małym ogniu, ciągle mieszając - nie można dopuścić do wrzenia. 5. Garnek odstaw w chłodne miejsce (np. do zlewu nalej zimnej wody i włóż tam garnek). 6. Na talerz wysyp kakao lub wiórki kokosowe i obtaczaj w nich uformowane kulki z masy. 7. Po obsypaniu trufli wstaw je do lodówki, aby stwardniały. -> Smacznego!

Tagi:

czekolada