Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Trufle z białą czekoladą, migdałami i kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Białe trufelki z czekoladą i migdałami, obtoczone w wiórkach kokosowych, pyszny deser dla całej rodziny.

Trufle z białą czekoladą, migdałami i kokosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Trufle z białą czekoladą, migdałami i kokosem

 

 

Sposób przygotowania:

Trufle z białą czekoladą, migdałami i kokosem
Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Chwilę studzimy. Migdały zaparzamy we wrzątku. Obieramy ze skórek. Migdały drobno siekamy. Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz migdały i dokładnie miksujemy. Masę wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Następnie z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha. Dokładnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe trufelki chwilę schładzamy, aby stwardniały.
Trufle z białą czekoladą, migdałami i kokosem
Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Chwilę studzimy.
Trufle z białą czekoladą, migdałami i kokosem
Migdały zaparzamy we wrzątku. Obieramy ze skórek. Migdały drobno siekamy.
Trufle z białą czekoladą, migdałami i kokosem
Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz migdały i dokładnie miksujemy. Masę wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
Trufle z białą czekoladą, migdałami i kokosem
Następnie z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha. Dokładnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe trufelki chwilę schładzamy, aby stwardniały.

Tagi:

czekolada