basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Trufle z herbatników

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejna porcja słodkości.

Trufle z herbatników

Składniki:

Trufle z herbatników

 

  • 30 dag margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 paczki herbatników

Sposób przygotowania:

Trufle z herbatników
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać żółtka, kakao i zmielone herbatniki a na końcu śmietanę. Wymieszać. Nabierać łyżeczką porcje masy i formować kulki. Obtoczyć w kakao, zmielonych herbatnikach, wiórkach kokosowych lub orzechach. Do masy można też dodać rodzynki lub inne posiekane drobno bakalie. Zamiast kakao można też do masy dodać 5-6 łyżek wiórek kokosowych lecz wtedy dajemy tylko 1 paczkę herbatników.