Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Truskawki w kremie kefirowym

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10-15 minut. Gdy

Truskawki w kremie kefirowym

Składniki:

Truskawki w kremie kefirowym

 

Sposób przygotowania:

Truskawki w kremie kefirowym
Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10-15 minut. Gdy napęcznieje podgrzewać do zawrzenia, odstawić, ostudzić. Owoce umyć, oczyścić z szypułek. połowę owoców zmiksować z dodatkiem kefiru i wymieszać z żelatyną. pozostałe owoce ułożyć w kompotierkach, zalać zmiksowanym kremem, przykryć. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia.