Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Truskawki z crumble z białą czekoladą i wanilą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Przepyszne owoce z kruszonką. Można podawać z lodami, śmietaną lub bez dodatków. Są pyszne na ciepło - jak zarówno po ostudzeniu.

Truskawki z crumble z białą czekoladą i wanilą

Składniki:

Truskawki z crumble z białą czekoladą i wanilą

truskawki

Sposób przygotowania:

Truskawki z crumble z białą czekoladą i wanilą
Masło, cukier i przesianą mąkę dokładnie wymieszać. Formę na tartą (lub kokilki) porządnie wysmarować masłem i ułożyć na niej truskawki (całe lub przekrojone - wg uznania). Owoce porządnie oprószyć cukrem waniliowym i rozdrobnioną kruszonką (można schłodzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach).

Całość zapiekać przez ok. 20 min w 200 st. (w rozgrzanym piekarniku). Pod koniec pieczenia posypać startą białą czekoladą (z wanilią), aby czekoladowe wiórki się rozpuściły. Opcjonalnie można użyć czekolady mlecznej.