Truskawkowe muszelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zimową porą proponuję letni deser, smacznego

Truskawkowe muszelki

Składniki:

Truskawkowe muszelki

 

  • 12 makaronowych muszli,
  • szczypta soli,
  • 75 g mascarpone,
  • 50g sera białego śmietankowego,
  • 3 łyżeczki cukru pudru,
  • aromat cytrynowy,
  • 150g truskawek,
  • cukier do smaku,
  • listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Truskawkowe muszelki
Makaronowe muszle ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do miski włóż mascarpone, ser biały i cukier puder, dodaj kilka kropli aromatu cytrynowego i utrzyj całość aż do uzyskania kremowej konsystencji. Przygotowaną masą serową napełnij muszle. Truskawki umyj i zmiksuj za pomocą blendera na mus, z dodatkiem cukru do smaku. Przygotowanym musem polej muszelki. Podawaj od razu. Deser można oprószyć startą skórką z cytryny. Smacznego!

Tagi:

sery ser