motylek123

motylek123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

Truskawkowiec.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

tru, trruu , truskawkowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Truskawkowiec.

Składniki:

Truskawkowiec.

 

  • BISZKOPT
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 8 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • KREM
  • 1/2 litra mleka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 1 masło extra

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowiec.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 0,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę. Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową. Uwaga! 3 galaretki truskawkowe na 1 litr wody.